Trenčín suverénne zdolal Myjavu

29.04.2014 Celý región

Trenčín 28. apríla (TASR) - Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v pondelňajšej dohrávke 28. kola Corgoň ligy 2013/2014 doma nad Spartakom Myjava 4:1 a upevnili si druhé miesto v tabuľke.

Na čele tabuľky je stále obhajca Slovan Bratislava, práve pred Trenčínom má 11-bodový náskok. O obhajobe titulu pre "belasých" môže za istých okolností rozhodnúť už budúce kolo. Mohlo sa aj v tomto, ale Slovan na Pasienkoch prehral s Ružomberkom a Trenčín s Myjavou body nestratil. Ak v 29. kole Trenčín stratí body v Košiciach, resp. ak Slovan vyhrá v Žiline, bude o titule rozhodnuté už štyri kolá pred koncom.

Trenčín od úvodu agresívne napádal myjavskú rozohrávku. Jednu z nich sa im podarilo narušiť v 7. min. Simonov pokus z hranice šestnástky poriadne natiahol Belica. O štyri minúty predviedli hostia rýchlu kontru. Na jej konci bol Daniel, ktorý vyhral bežecký súboj s obranou a krížnou strelou tesne minul pravú žrď Volešákovej brány. V 17. min sa rýchlo akciou prezentoval aj domáci tím. Simonov prízemný center však zostal nepochopený. Na opačnej strane sa z priameho kopu zastreľoval kanonier Pekár.

Vedenia sa Trenčania ujali po dvadsiatich minútach hry. Holúbekov center Malec prenechal Simonovi a ten hlavičkou nedal Belicovi šancu – 1:0. Ten istý hráč o štyri minúty hráč z dorážky pridal aj druhý gól, ale pre ofsajd neplatil. V ostatných minútach prvého polčasu sa kopaničiari stiahli pred vlastnú šestnástku a iba sporadicky podnikli útočné výpady. Trenčania sa snažili ich defenzívne rady preraziť, no obrana Myjavy stála na pevných nohách.


Úvod druhého polčasu vyšiel Trenčanom. V 46. min pár metrov pred pokutovým územím prebral prihrávku Hajradinovič a prudkou strelou k tyči prekvapil Belica – 2:0. Následnú sériu šiestich rohových kopov tím z kopaníc odvrátil bez problémov. Hostia sa následne osmelili a začali sa viac ukazovať v útočných priestoroch, ale vyložené šanci si nevytvorili. Tretí klinec do rakvy Myjavy mohol pridať Malec. Ku hlavičkovému zakončeniu mu kúsok chýbal. O zníženie sa technickou strelou pokúšal Pekár, jeho pokus mieril nad bránu.

Najkrajšia akcia prišla v 65. min. Van Kessel si v pokutovom území vychutnal Kumančíka, prudkou prihrávkou cez päťku našiel Simona, ktorý do odkrytej brány pridal tretí gól Trenčína. Z následného priameho kopu nastrelil Holúbek brvno. V 72. min po pravej strane potiahol rýchlu akciu Pekár. Loptu ako na podnose ponúkol Kosíkovi. Ten však loptu z niekoľkých metrov napálil iba do Volešáka. Myjavčania napokon strelili čestný úspech o dve minúty. Po rohovom kope sa lopta odrazila ku kapitánovi Černáčkovi, ktorý nezaváhal – 3:1. Gólového hody vyvrcholili v 80. min. Hajradinovič našiel na hranici šestnástky voľného Holúbeka a ten strelou po zemi upravil na konečných 4:1.

AS Trenčín – Spartak Myjava 4:1 (1:0)
Góly: 20. a 65. Simon, 46. Hajradinovič, 80. Holúbek – 74. Černáček
Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Baéz, 2517 divákov
 
zostavy a striedania:
Trenčín: Volešák - Čögley, Ramón, Kleščík, Madu – Baéz (76. Bero) – Simon, Mišák (46. Van Kessel), Hajradinovič (88. Bariš), Holúbek – Malec

Myjava: Belic – Siva, Černáček, Častulín, Kumančík – Duga (62. Oršula), Marček - Daniel, Šulek (73. Urgela), Pekár – Kosík

Hlasy po zápase
Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Od začiatku zápasu bolo jasné, kto ako bude hrať. Od prvej minúty sme šli za víťazstvom. Na hráčoch bola vidieť obrovská túžba po víťazstve. Dobre sme kombinovali a bojovali o výhru. Dali sme pekné góly, ukázala sa naša kvalita počas celého zápasu. Mužstvo pristúpilo k zápasu zodpovedne a chcel by som chlapcom za výkon poďakovať. Podobne aj divákom za potlesk."
Radúz Dorňák, tréner Myjavy: "Po dvoch vydarených zápasoch sme chceli súpera viac potrápiť. Najmä druhý gól zhatil naše plány. Spoliehali sme sa na rýchle protiútoky a štandardné situácie. Z jednej sme dali gól, no bolo to málo. Trenčín bol o poznanie lepší, vedeli sme o jeho prednostiach. Vyhral zaslúžene a blahoželám mu k triumfu."
 

Vyberte región